уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Вучић у Лапљем Селу поручио да је дошао да види како да помогне свом народу на КиМ

Председника Србије Александра Вучића у Лапљем Селу дочекало је више хиљада грађана из свих српских средина јужно од Ибра.

„Хоћу да се захвалим свима што сте по овом кијамету дошли у оволиком броју. Хоћу да у овим тешким тренуцима после мучког и злочиначког убиства Оливера Ивановића, покажем да нисте сами и да ћемо вечерас да разговарамо са свима вама који сте дошли из различитих делова Косова и Метохије да видимо где, како и на који начин да помогнемо нашем народу на КиМ“, истакао је у обраћању окупљеним Србима председник Вучић.

„Хоћемо да живите лепо са вашим комшијама Албанцима, али хоћемо да живите богатије, боље и безбедније, да будете свој на своме. Да можете да живите нормално и планирате нормалан живот за своју децу. Данас држава Србија има више могућности да помогне, после мера фискалне консолидације наша каса је боља и богатија, и биће више новца за све. Где год сам данас стао људи су ми говорили да је недостатак посла највећи проблем. Покушаћемо да помогнемо али и да заједнички исправимо неправду, да не постоје људи који примају три-четири плате, а да постоје они који ништа не примају“.

Вучић је у Лапље Село стигао након обиласка  манастира Грачаница, где је је одмах након обраћања окупљенима испред Дома културе, почео састанак са становницима Косова и Метохије. На почетку састанка председник Вучић и присутни одали су, минутом ћутања, почаст трагично страдалом Оливеру Ивановићу.

Председник Србије Александар Вучић на КиМ борави у пратњи  директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића и шефа БИА Братислава Гашића .

Погледајте и ...

Партеш: Украдене две краве

У центру села Партеш надомак Гњилана, непознати починиоци украли су синоћ две краве, једна крава …