Главна / Друштво / За лечење малог Василија Николића из Лапљег Села новац из буџетског фонда Mинистарства здравља

За лечење малог Василија Николића из Лапљег Села новац из буџетског фонда Mинистарства здравља

На састанку председника Србије Александра Вучића са становништвом јужно од Ибра, одржаном претходне вечери у Дому културе у Лапљем Селу, поред многобројних проблема изнетих у циљу разматрања и налажења решења за исте, посебно се истакао проблем родитеља Небојше Николића из Лапљег Села, који се последњих месеци са својом породицом бори да прикупи суму од 150.000 евра за лечење свог детета од аутоимуне болести, хемофагоцитне лимфоцитозе.

Након изношења поменутог здравственог проблема са којим се мали Василије бори, уз моментално ангажовање председника Вучића, Небојши Николићу је потврђено да је новац, неопходан за трансплантацију коштане сржи, која ће се обавити у Италији, издвојен из буџетског фонда при Министарству здравља.

Отац Василија Николића, Небојша Николић је за програм Радио Грачанице изјавио да је пресрећан што је његовом детету, обезбеђивањем поменуте новчане суме заправо, пружена шанса да настави да нормално живи као и сва остала деца.

“Чврста обећања председника Вучића која су ми синоћ дата на састанку у Лапљем Селу, да ћемо добити потребан новац, уливају ми наду да ће моје дете наставити нормалним животом након трансплантације коштане сржи у Италији. Што се тиче техничких детаља везаних за заказивање операције, више о томе ћемо знати сутра, након мог ступања у контакт са ресорним министарством здравља Републике Србије”.

Председник Вучић је синоћ пожелео Василију Николићу брзо оздрављење а његовој породици поручио да обуставе акције прикупљања новчаних средстава, јер ће мали Василије добити неопходну финансијску помоћ како би отишао на операцију, трансплантацију коштане сржи у Италији и након тога наставити да расте и развија се на начин који сва деца заслужују.

 

 

Check Also

Чадеж предао теренска возила и агрегате за угрожена места

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж посетио је данас општину Лебану, где је предао као …