Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Тадић да се извини грађанима КиМ за (не)урађено

Ђурић: Тадић да се извини грађанима КиМ за (не)урађено

Потпредседник Главног одбора СНС Марко Ђурић затражио је данас од председника СДС и бившег председника Србије Бориса Тадића да се извини грађанима на Косову и Метохији за све оно што јесте и није урадио у време док се под његовом влашћу “Србија крунила и тонула” када се умори од “политичког лешинарења” над убиством Ивановића.

“Бивши председниче Демократске странке, када се уморите од политичког лешинарења над, за све Србе, трагичним и злочиначким убиством Оливера Ивановића, кога за разлику од мене никада нисте посетили док је био утамничен, чију одбрану, за разлику од институције коју водим, никада и ничиме нисте подржали, молим Вас да нађете времена да се извините грађанима на Косову и Метохији за све оно што јесте и нисте урадили у време док се под вашом влашћу Србија крунила и тонула”, навео је Ђурић, саопштила је СНС.

Ђурић је поручио бившем председнику и министру одбране да се пред његовим очима догађао погром над Србима 2004. године, а уз његову сагласност дијалог о Косову и Метохији изместио ван окриља Уједињених нација.

“Захваљујући Вашем дилетантизму је Србија добила шамар у Међународном суду правде у вези са Косовом и Метохијом, а лично сте укинули чувени Приштински корпус Војске Србије”, навео је Ђурић.

Ђурић је оценио и да се пристојност у изјавама о Косову и Метохији “не може очекивати од човека који је као председник Србије побегао у иностранство када су албански сецесионисти једнострано прогласили независност наше јужне покрајине”.

“Јасно је да не можете да прежалите и што сте поражени у демократској утакмици, и што су вам грађани јасно поручили да презиру оно што сте учинили за време свог председниковања, али следећи пут пре него што заустите да изговорите име наше јужне покрајине, присетите се ипак да политику Српске напредне странке и председника Вучића подржава више од 80 одсто наших сународника у покрајини, а да сте Ви само ружно сећање и статистичка грешка”, поручио је Ђурић.

Председник СДС Борис Тадић рекао је у интервјуу за данашњи “Блиц” да су “они који су вршили политичку и медијску сатанизацију Оливера Ивановића, као на пример, Марко Ђурић, и градоначелник Косовске Митеровице, Горан Ракић, директно одговорни за атмосферу линча и да морају бити тренутно смењени и позвани да дају исказ у истрази”.

Извор: Танјуг

Check Also

Коснет: Кандидати који нису верификовани морају поштовати одлуке правосуђа

Амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет позвао је све политичаре, чије кандидатуре за посланике нису …