Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Србија се уједињује да помогне народу на КиМ

Ђурић: Србија се уједињује да помогне народу на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да је резултат посете председника Александра Вучића Космету да се Србија уједињује у настојању да помогне нашем народу у јужној покрајини, као што се и Срби на КиМ уједињују у жељи да се заједнички, уз подршку државе, боре за свој опстанак.

Управо том врстом окупљања, сматра Ђурић, поражавају се идеје и циљеви оних који су актима терора желели да поделе Србе и тако нам нанесу највећу могућу штету.

“Ова посета даје кључни допринос томе да дамо све од себе да превазиђемо овај тежак изазов и тешку муку и уверен сам да је ово прави пут да истрајемо. На КиМ за Србе има будућности, она је у окупљању, у заједничком раду на опоравку”, рекао је Ђурић за Тањуг.

Према његовим речима, “проблема је планина” а да се држава бавила Косовом и Метохијом на начин на који се бави управо сада, сматра Ђурић, “кроз разговоре какве је имао председник јуче и кроз посвећен рад на терену”, сигуран је да не би били у оваквој ситуацији.

“Сигуран сам да у будућности нећемо бити у оваквој ситуацији, нити да ће нам се поновити трагедије из прошлости. Чули смо за неке од мука и проблема, настављамо да радимо са нашим људима свакодневно, а поносни смо и на то што је реализовано 170 пројеката, што су 42 цркве и манастира обновљено у последње три године”, рекао је Ђурић.

Сматра да је наш народ на КиМ веома задовољан што је имао прилику да дочека свог председника, да непосредно са њим разговара у “једном веома тешком тренутку”, те да осети људскост и подршку председника, као и српских институција, читаве Србије.

“Србија је јуче могла да види да њен народ на КиМ опстаје захваљујући подршци државе, захваљујући томе што је држава присутна у њиховим животима – и кроз личне дохотке, различите облике социјалних примања, а подсетићу да наши људи на КиМ имају и посебно увећање личних доходака и кроз програме у области пољопривреде, подстицања наталитета и свакако да морамо да урадимо много више на том пољу”, сматра Ђурић.

Посета председника, закључује Ђурић, даје кључни допринос да се превазиђе тежак изазов и тешка мука, а како каже, уверен је да је то прави пут да се истраје.
Извор: Тањуг,РТС

Check Also

Поповић: Заједница српских општина је гаранција опстанка Срба на Косову

Наставак дијалога Београда и Приштине је једино средство да дођемо до договора и проблеме Срба, …