уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

“Енергопројект” и “Напред развој” граде куће српским породицама на КиМ

Компаније “Енергопројект” и “Напред развој” обавезале су се, поводом разговора председника Србије Александра Вучића у Лапљем Селу са Србима, од којих многи немају пристојне услове за живот, да ће изградити три куће за угрожене породице јужно од Ибра, сазнаје “Танјуг”.

Српски грађевински гиганти ће, како је Танјугу потврђено у тим компанијама, изградити три породичне куће, пре свега за вишечлана домаћинства, породице са више деце, које немају кров над главом.

Како је речено у тим предузећима, након што у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију и локалним самоуправама на КиМ, добију информацију о најугроженијим српским породицама којима је неопходан нови дом, спремни су да им изграде куће у року од два до три месеца.

Након прибављања свих неопходних дозвола за градњу од тамошњих власти, српски грађевинци ће, кажу у овим предузећима, прионути на посао.

За сада, ово су прва српска предузећа која су се “званично” одазвала иницијативи председника Вучића о неопходности јачег инвестирања у јужну српску покрајину како би се обезбедио опстанак Срба на КиМ.

Извор: Танјуг

Погледајте и ...

Партеш: Украдене две краве

У центру села Партеш надомак Гњилана, непознати починиоци украли су синоћ две краве, једна крава …