Главна / Вести / Косово и Метохија / Александар Вулин: Брестовик и Сига ће ускоро добити воду, Србија мора да помогне

Александар Вулин: Брестовик и Сига ће ускоро добити воду, Србија мора да помогне

Директор Канцеларије за КиМ Александар Вулин рекао је данас за програм Радио Грачанице да ће се проблем водоснабдевања за села Брестовик и Сига код Пећи решити што пре.

„Постоји решење и то решење ћeмо наћи у што краћем року“ рекао је Вулин након парастоса убијеним Србима на реци Бистрици у Гораждевцу. Вулин је истакао да бавећи се Бриселом и великим политичким темама често заборавимо да народ на плус 40 остаје без воде. „Ако то нико неће да реши, држава Србија хоће и мора. Брестовик и Сига су повратничка места и то је оно најдрагоценије на Космету. Велика је ствар када у једном месту успете да се вратите и опстанете. Ово је девета година од повратка Срба у ова села и због тога морамо подстаћи решавање овог проблема, морамо помоћи деци која овде живе. Србије ће бити онолико колико се за њу изборимо“ рекао је Вулин и додао да морамо бити јединствени. „Некад се одрекнемо сопствених  и страначких интереса да би смо опстали на својим огњиштима. Данас сам овде да овим људима захвалим и честитам на истрајности али не и да обећам јер то никад не радим, оно што кажем то и урадим и тако ће бити и овог пута“, истакао је Вулин.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин је посетом повратничком селу Брестовик као поклон Скупштине општине Крушевац уручио представницима општине Пећ четири комплета бурми за будуће младе брачне парове. .

Check Also

Поповић: Заједница српских општина је гаранција опстанка Срба на Косову

Наставак дијалога Београда и Приштине је једино средство да дођемо до договора и проблеме Срба, …