уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Представљено 21. издање зборника “Необично плаво”

У просторијама средње Грађевинско-саобраћајне школе, тренутно смештене у згради ОШ “Краљ Милутин” у Грачаници, данас је у организацији Културно просветне заједнице Косова и Метохије представљено 21. издање зборника ученичких радова “Необично плаво”.

У присуству ученика, професора и наставника, истакнутих књижевника са ових простора, уз казивање стихова и прозних дела, још једном је показан значај традиционалног обележавања светосавске недеље.

Секретар Културно- просветне заједнице Косова и Метохије Ратко Поповић, обратио се присутним ученицима и просветним радницима стиховима из његове песме “Симонида”, потом и захвалио на доприносу коју су ученици Грађевинско саобраћајне школе несебично дали, како би се и ове године обогатио програм обележавања једног од најзначајних празника, посвећеном првом српском просветитељу Светом Сави.

“И ове године су нам ученици показали велико интересовање, а њихови радови су квалитетнији и посебно бих захвалио, како ученицима тако и просветним радницимашто су се потрудили и дали један несебични допринос да се “Необично плаво” појави по 21. пут на овим просторима. “Необично плаво” као и “Прво перје” су јединствени зборници ученичких радова на овим просторима, а пракса представљања њих је стара већ 25 година. Успех се огледа и у томе што смо имали прилике да представимо “Необично плаво” на овогодишњем сајму књига у Београду”.

Говорећи о светосавском програму, Поповић је нагласио да ће и овог пута бити богат и да ће учествовати ученици средњих школа: Грађевинско саобраћајне, Економско-трговинске и Музичке школе, а да нас и ове године очекује Свечана светосавска академија у организацији Културно просветне заједнице Косова и Метохије, која ће бити одржана у великој сали Дома културе у Грачаници.

Погледајте и ...

Милан Гајић: Косово и Метохија у срцу

Збирка песама “Идила се у сну снила” Милана Гајића привукла је пажњу љубитељима лепе писане …