Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић:Проблем КиМ могу решити само Срби и Албанци, договором

Вучић:Проблем КиМ могу решити само Срби и Албанци, договором

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да до решења проблема Косова и Метохије морају да дођу Срби и Албанци кроз разговоре и да нико други не може донети то решење.

“До тога морамо да дођемо ми и Албанци кроз разговоре. ЕУ може да помаже, али не може да донесе решење. Морамо да решимо тај проблем ми Срби са Албанцима, ако будемо у стању. А, ако не будемо, ништа ново се не дешава ни за нас, ни за њих, осим да смо изгубили и пропустили још времена“, поручује Вучић.

Он је, у изјави новинарима у Давосу, пренео да је Косово стална тема разговора на Светском економском форуму.

“Имали смо и од јутрос више разговора, а увек је тема односа Београда и Приштине. То је незаобилазна тема, у сваком тренутку, на сваки начин“, нагласио је Вучић и додао да су то и формални и неформални разговори, и мимо камера и главне агенде.

Рекао је да се вара свако ко мисли да може без тога да прође, јер, указао је, на форуму су присутни и бројни инвеститори, немачки, аустријски, грчки, словачки, који су сви рекли да оно што је најпотребније и што би волели да виде – подразумева решење проблема Београда и Приштине.

Извор: Танјуг

Check Also

Унмик: Ниједан члан нашег особља није позитиван на Ковид-19

Унмик је вечерас саопштио да њихов члан није био такозвани нулти пацијент заражен коронавирусом у …