Главна / Вести / Косово и Метохија / За десетак дана испостава НСЗ у Великој Хочи

За десетак дана испостава НСЗ у Великој Хочи

После прошлонедељеног разговора грађана са председником Србије Александром Вучић у Лапљем селу, за десетак дана у Великој Хочи биће отворена испостава Националне службе за запошљавање Србије, најавили су НСЗ и Канцеларија за КиМ.

“Након иницијативе коју су грађани (Љубиша Шарић) из овог краја упутили Вучићу, да се отвори Канцеларија НСЗ за ово подручје, НСЗ је у веома кратком року реаговала и ево стварамо техничке и кадровске претпоставке како би ова канцеларија заживела за десетак дана. Тиме ћемо омогућити лакши и бржи приступ свим грађанима који су до сада морали да путују до Косовоске Митровице, што је око 80 километара удаљено”, рекао је директор НСЗ Зоран Мартиновић.

Са Мартиновићем су Велику Хочу посетили и министар просвете Младен Шарчевић, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и потпредседник косовске владе и министар за повратак Далибор Јевтић.

Ђурић је рекао да ће већим запошљавањем бити спречено напуштање српских средина на КиМ.

“Започели су опсежне разговоре на терену, али и са представницима институција о томе како да убрзамо запошљавањам, јер тако заустављамо одлив младих људи и спречавамо могућност да млади без посла размишљају о другим алтернативама осим останка и опстанка у завичају”, нагласио је Ђурић.

Извор: РТС, Танјуг

Check Also

Витиа: Увешћемо нове мере како би спречили ширење коронавируса

Вршилац дужности косовског министра здравља Арбен Витиа поручио је вечерас да ће бити уведене и …