Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа:Напад има за циљ застрашивање Срба широм КиМ

Српска листа:Напад има за циљ застрашивање Срба широм КиМ

Српска листа саопштила је да се најновијим изливима етничке нетрпељивости и мржње у Угљару крај Грачанице наставља низ етнички мотивисаних напада који су се десили у јануару месецу над Србима на Косову и Метохији.

“Овај напад, као и сви претходни, имају за циљ застрашивање Срба широм Косова и Метохије, али је у овом случају овај напад посебно опасан јер је нападнута школа, у којој се школује више од 150 деце, што је изазвало велико узнемирење међу грађанима”, наводи се у саопштењу.

Чланови Српске листе предвођени градоначелником Грачанице Срђаном Поповићем обишли су Угљаре и обавили разговор са директором и мештанима како би покушали да смире напетост и позвали грађане на уздржаност.

Упућен је позив надлежним органима да што пре открију нападаче јер би њихово откривање и кажњавање послало поруку да “оваква злодела не могу проћи некажњено”, али и да појачају своје присуство јер је ово девети инцидент у Угљару у задњих месец дана.

“Не можемо а да не будемо разочарани ћутањем међународних представника на оваква злодела којима се директно угрожава крхки мир и стабилност. У најмању руку очековали смо осуду овог напада”, наведено је у саопштењу.

Check Also

Почео упис ученика у основне школе и на предшколско васпитање

Све основне школе на подручју Косовског округа започеле су упис ђака првака за предстојећу школску …