Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић осудио исписивање графита на школи у Угљару

Ђурић осудио исписивање графита на школи у Угљару

Најоштрије осуђујем покушај застрашивања српског становништва у нашој јужној покрајини исписивањем порука мржње на згради школе у Угљару код Косова Поља.

Малобројно српско становништво које је, упркос честим притисцима, остало да живи у Угљару, мора након овог инцидента добити појачану заштиту од стране локалне полиције и међународних безбедносних снага, како би се провокаторима и насилницима упутила јасна порука да на Косову и Метохији шовинизам и претње тероризмом неће бити толерисани.

У окружењу у којем су се не тако давно догађали национално мотивисани физички и оружани напади на децу, ниједан инцидент ове врсте не сме бити заташкан и занемарен, а истражни органи и безбедносна заједница морају утврдити степен угрожености Срба у Угљару.

Не сме се дозволити да Косово и Метохија, након година преговора и стабилитације безбедносних прилика, поново постане зона нестабилности, и Србија ће бити искрен партнер у свим настојањима да овакви инциденти остану заувек део ружне прошлости.

Србија, међутим, још једном наглашавам, неће стајати немо и беспомоћно пред било каквом ерупцијом насиља на Косову и Метохији, и упозоравам све оне који евентуално желе нову нестабилност у нашој јужној покрајини да добро размисле о последицама.

Check Also

Витошевић: Универзитет у Приштини и у условима ванредног стања ради редовно и квалитетно

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици и у условима ванредног стања ради …