Главна / Друштво / Многобројни производи домаће радиности у продавници сувенира у Грачаници

Многобројни производи домаће радиности у продавници сувенира у Грачаници

Туристичка организација Грачанице отворила је 2014.године продавницу сувенира, која се налази у центру Грачанице, а има за циљ очување домаће радиности.

„Продавница сувенира ради већ четири године, а у понуди имамо многобројне ручне радове од магнета, флаша,привезака па до слика, икона, мајица, итд. Нашу продавницу подједнако посећују и туристи и локално становништво“, истакла је за програм Радио Грачанице Андријана Димитријевић, радница у продавници.

Она је додала да своје радове могу да изложе сви који се баве ручним радом и негују старе занате.

„Радови су углавном са мотивима Косова и Метохије, а најтраженији су ипак са мотивима Грачанице, јер свако ко дође да обиђе наше место жели да понесе и неки сувенир“, нагласила је Андријана.

Поред осталих производа, у овој продавници се могу купити и најлепша метохијска вина, као и књиге о Грачаници и Косову и Метохији.

Иначе, продавница сувенира у Грачаници ради сваког радног дана од 09 до 17 часова, а за специфичан изглед заслужни су студенти архитектуре из Косовске Митровице.

Check Also

Општинска инспекција контролише спровођење мера, председник Поповић верује у дисциплину мештана

По налогу председника општине Грачаница Срђана Поповића, општинског Кризног штаба и директора општинског одељења инспекције …