Главна / Друштво / За заинтересоване ученике, оформљена информатичка секција у ОШ “Краљ Милутин”

За заинтересоване ученике, оформљена информатичка секција у ОШ “Краљ Милутин”

У Основној школи „Краљ Милутин“ у Грачаници деца заинтересована за усавршавање информатичког знања, могу да се учлане у секцију за ту намену, која је, захваљујућу наставницима  Милану Максимовићу и Лазару Марковићу, основана у новембру прошле године.

„Имамо нов, добро опремњен кабинет што је један од критеријума, који смо морали да задовољимо да бисмо могли да кренемо са радом. Одабрали смо децу виших разреда, која су заинтересована за ову област  и тако смо оформили информатичку секцију“, истакао је за програм Радио Грачанице, наставник Милан Максимовић.

Наставници  су најпре кренули са основним упознавањем хардвера и софтвера, а одмах затим прешли на веб дизајн.

„За сада информатичку секцију похађа 21 ученик. То су деца од петог до седмог разреда, која су заинтересована за упознавање информатике и која су добра са математиком, јер су програмирање и математика повезане области“, нагласио је наставник Лазар Марковић.

С обзиром на то да је у Грачаници ваннаставних активности врло мало, по речима наставника, један од циљева формирања ове секције јесте да децу заинтересују нечим што може да им буде корисно и продуктивно у даљем животу.

Додатни часови информатике у оквиру ове секције одржавају се  сваког другог петка у кабинету информатике у Основној школи „Краљ Милутин“.

Check Also

На северу Косова оболео затворски чувар, а још седам особа са симптомима

Ситуација у вези са ширењем заразе коронавируса на северу KиМ је изузетно забрињавајућа, оболео је …