Главна / Култура / Бранкица Дамјановић : Искреност и вера-покретач свега у животу

Бранкица Дамјановић : Искреност и вера-покретач свега у животу

Искрена и топла породична и животна прича, прави је опис онога што се вечерас у читаоници Дома културе у Грачаници,  догађало на промоцији књига Бранкице Дамјановић.

Прича о животу, породици, инспирацији, свакодневним стварима и догађајима, кроз коју је ова списатељица описала како су настале њене књиге изазвала је топли пријем код свих посетилаца, који су са пажњом слушали и упијали сваку изговорену реч.

Књиге „Рукопис мога брата“, „Не бих ово могла без тебе“ и „Добро је“ биле су тема ове књижевне вечери али је списатељица говорила и о свакој од својих седам књига које је до сада издала.

У свом књижевном стваралаштву Бранкица Дамјановић негује кратку форму приче од којих свака носи својеврсну животну поруку.
„Никада нисам планирала да нешто пишем, то је само навирало из моје душе“, каже Бранкица која дубоко верује да је Бог покретач свега.

Наслов књиге „Не би ово могла без тебе“својеврсно је  признање ове списатељице, да је све у ствари чврсто повезано са Богом и да без његове помоћи не би било ничега.

Суочена са тешком животном траумом, када је са 12 година изгубила мајку, Бранкица истиче да је и у том тренутку осећала да ће и из те несреће проистећи нешто добро, а то је вера да ће једнога дана онасама бити добра мајка.

Она је данас мајка два одрасла и веома успешна детета, сина Јована који је као натпросечно интелигентно дете завршио два факултета на престижним америчким универзитетима и ћерке Меланије која је такође успешна.

Књига „Добро је“ је управо и порука да се из сваке животне ситуације може очекивати нешто добро.

Бранкица Дамјановић дуго година радила је као новинар и презентер у РТС-у, најпре у ТВ Приштини, а након ратних дешавања и избеглиштва и у дописништву РТС-а у Пироту.

Новинарски позив напустила је каже онда кад је осетила да се не осећа добро у својој кожи.

„Успех је кад ти је добро у сопственој кожи који год посао радио, а за то је потребно бити искрен са собом. Питање је колико имамо храбрости да то урадимо“, истиче Дамјановићева, која најављује и две нове књиге које ће бити другачије форме од досадашњих, а ради се о два романа која су у припреми.

 

Check Also

Представа “Мали принц” Малог театра изведена у Грачаници

Публика у Грачаници, како млађи, тако и старији, али у највећем броју малишани, имала је …