Главна / Вести / Косово и Метохија / Додељени уговори стажистима у општини Грачаница

Додељени уговори стажистима у општини Грачаница

Кандидати,  који су успешно прошли процес аплицирања за пројекат „Унапређење укључивања дипломаца из мањинских заједница у администрацију централног и локалног нивоа на Косову“ за 2018. годину, данас су потписали уговоре, а у наредним месецима стажираће у Општини Грачаница.

Пројекат спроводи организација Центар за мир и толеранцију (ЦПТ) у сарадњи са општинама Грачаница, Ранилуг, Партеш, Штрпце и Ново Брдо, партнер пројекта је Немачка амбасада.

Стажисти ће, поред свакодневне обуке, имати стручна предавања два пута недељно, која ће свакако допринети њиховом усавршавању.

Успешан почетак стажирања, стажистима је пожелео председник општине Грачаница Срђан Поповић.

„Нама је драго да ћемо ове године имати двадесет једног стажисту из Грачанице који ће бити овде код нас у општини. Овај програм је од великог значаја за нашу омладину,а оно што је најбитније за вас јесте ново искуство које ћете моћи касније да искористите, јер рад система и рад саме општине је доста специфичан и можда споља изгледа просто и јасно али изнутра је другачије. Ту је потребна сналажљивост, креативност и колегијалност и на свему томе требате да радите“, поручио је Поповић.

По истеку програма стажирања у трајању од годину дана, поред стеченог радног искуства, кандидати ће добити и одговарајуће сертификате.

Check Also

Гренел поздравља формирање косовске владе и “једва чека” наставак дијалога са Београдом

Специјални амерички изасланик у дијалогу Београда и Приштине Ричард Гренел поздравио је избор нове косовске …