петак , 21 септембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Министарство културе и информисања расписало осам конкурса за суфинансирање медијских пројеката

 

Министарство културе и информисања расписало је данас осам конкурса за суфинансирање медијских пројеката за ову годину, за које је определило укупно 262 милиона динара, што је за 8 милиона више у односу на претходну годину.

Рок за слање предлога пројеката је до 8. марта.

За Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја намењених особама са инвалидитетом опредељено је 11 милиона, за садржаје медијима на језицима националних мањина 40 милиона, а за производњу медијских садржаја за телевизије 72 милиона динара.

За пројекате производње медијских садржаја за штампане медије и сервисе новинских агенција издвојено је 32 милиона, а пројекате за организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапређивања професионалних и етичких стандарда у области јавног информисања 20 милиона динара.

За Конкурс за суфинансирање медијских пројеката намењених припадницима српског народа у земљама региона планирано је 20 милиона динара, за медијске садржаја који се реализују путем електронских медија чији издавачи имају седиште на територији АП Косово и Метохија 9 милиона, а за медијске пројекте за радио и интернет медије 58 милиона динара.

Погледајте и ...

„Насмејани снови” поново за грачаничку публику

У оквиру обележавања Дана општине Грачаница аматерско позориште “Јанићије Поповић” вечерас је одиграло представу “Насмејани …