Главна / Вести / Косово и Метохија / Блокиран пут Косовска Митровица-Рашка због неисплаћених плата

Блокиран пут Косовска Митровица-Рашка због неисплаћених плата

kosovo-srbija-kosovo-i-metohija-mapa-jpg_660x330Представници синдиката друштвених предузећа у Лепосавићу и запослени у Националном парку “Штрпце-Шар планина” блокирали пут Косовска Митровица-Рашка.

Они захтевају исплату заосталих привремених надокнада.

Пут ће бити блокиран до 13 часова и до тада ће бити пропуштана само санитетска возила.

Синдикати су 6. августа најавили да ће наставити блокаду магистралног пута у Доњем Јарињу 14, 15. и 16 августа од 10 до 13 часова уколико им за недељу дана не буду исплаћене заостале надокнаде.

Члан Организационог одбора протеста Миломир Перовић рекао је агенцији Бета да се представницима синидката нико није обратио у протеклих седам дана и да су приморани да на овај начин решавају своје проблеме.

Он је рекао да синдикати траже исплату заосталих новчаних надокнада, враћање на списак лица расељених с Косова којима је исплата укинута и да се, уместо оних који су отишли, здравстено и социјално осигурање уплаћује радницима који нису осигурани.
Синдикалци су поручили да ће од 20. августа блокирати пут 24 часа уколико им не буду испуњени захтеви.

Перовић је казао да протест подржава Веће Савеза синдиката Косова и Метохије и да су им се данас придружили запослени у националном парку “Штрпце-Шар планина” који плате не добијају од октобра прошле године.

Извор: Б92

Check Also

На КиМ преминуло 6, новозаражених 392, повећан број хоспитализованих

У последња 24 сата на КиМ је преминуло шест лица од последица коронавируса, па укупан …