Главна / Друштво / Почело друго полугодиште

Почело друго полугодиште

За ученике основних и средњих школа и на централном Космету данас је почело друго полугодиште. Ученици ће по повратку у школу имати само три радна дана, јер им следи и слободни дани у четвртак и петак 15. и 16. фебруара, када се обележава Сретење – Дан државности.

Самостални саветник у просвети за Косово и Метохију Душко Максимовић гостујући у једној од емисија “Индекс” Радио Грачанице, поручио је ђацима централног Космета да их школе и наставно особље спремно дочекују у другом полугодишту.

“Могу да кажем да ћемо спремно дочекати ученике и у другом полугодишту. Нагласио бих да је пракса већ дуги низ година да ученици поправљају своје активности и успехе у овом другом полугодишту. Иако и ове године, као и претходних имамо проблема са недостатком простора и кабинета за извођење стручне наставе, углавном су у свим школама предавања квалитетна, настава се одвија према плану и програму за школску 2017/18 годину”, казао је Максимовић.

Школским календаром је планирано да ученици имају зимски распуст из два дела. Први део је био током новогодишњих и божићних празника од 3. до 8. јануара, док је други део зимског распуста трајао од 1. фебруара и завршен је јуче.

Пролећни распуст почиње 3. априла, а завршава се 9. априла.

Школска година за мале матуранте завршава се 31. маја , а за ученике осталих разреда основне школе 14. јуна, док се за ђаке гимназије и средњих стручних школа друго полугодиште завршава 21. јуна.

Check Also

ЈКП “Комуналац” заједно са мештанима Сушице, организује акцију чишћења села

Поводом Светског дана заштите животне средине који се обележава 5. јуна, Јавно комунално предузеће „Комуналац“ …