субота , 24 фебруар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Светски дан радија

Широм планете 13. фебруар обележава се као Светски дан радија. Унеско је прогласио овај празник да би промовисао радио као медији и све могућности које пружа.

Радио је медиј који допире до најширих слојева становништва и који може учинити много за образовање, културни и политички дијалог и помоћи људима у најразличитијим животним ситуацијама.

Светски дан радија је Унеско утврдио 2011. године и то баш зато што је 13. фебруара 1946. године први пут емитован програм Радија УН.

У савременом дигиталном свету, радио остаје најдоступнији медиј који може да се слуша у најудаљенијим угловима планете. За Унеско Светски дан радија је својеврсно признање користи коју радио доноси човечанству већ више од стотину година.

Радио забавља и информише, помаже у разноразним животним ситуацијама и опстаје упркос чињеници да је данас све више начина који пружају забаву и информације, али радио, свакако, има своју посебну драж. Ера модернизације и интернета донела нам је могућност да слушамо радио путем интернета и помогла у бржем и ефикаснијем пружању инфомација.

Погледајте и ...

Пољопривредне субвенције за пољопривреднике општине Грачаница

Општина Грачаница је расписала конкурс за доделу пољопривредних субвенција. Директор Одељења за пољопривреду и шумарство при општини …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *