НАЈНОВИЈЕ

Срђан Поповић уручио донацију Дому здравља у Доњој Гуштерици

Дому здравља у Доњој Гуштерици представници општине Грачаница уручили су донацију у вредности од 15.000 евра. Донацију, која се састоји у медицинској опреми и лековима, директору Дома здравља Зорану Митровићу уручио је председник општине Грачаница Срђан Поповић са сарадницима.

„Општина је успела да обезбеди неопходну опрему  и лекове за боље функционисање Дома здравља у Доњој Гуштерици. Оно што могу да кажем,  је да општина има добру сарадњу са овим Домом здравља и раније је набављала неопходну опрему и лекове. Данас смо имали прилику да се упознамо са радом ове установе, да видимо са којим се проблемима  суочава и да договoримо даље активности“, истакао је Поповић.

У име Дома здравља Доња Гуштерица, представницима општине Грачаница захвалио се помоћник директора, др Небојша Миловановић, који је истакао да је опрема коју су данас добили веома значајна, а лекови довољни за наредна  три месеца.

„Данас смо добили неколико апарата, медицинску опрему, лекове и медикаменте, који су нам били неопходни за нормалан рад Дома здравља. Ово није први пут да општина Грачаница помаже здравствене установе у локалној самоуправи и труди се да преко Одељења за здравство обезбеђује потребну опрему, неопходну за лакшу дијагностику и лечење пацијената“, истакао је др Миловановић.

Примопредаји ове вредне, и пре свега корисне донације, присуствовали су директорица Дома здравља Грачаница др Мирјана Димитријевић и директор Одељења здравства општине Грачаница Александар Поповић.

Дом здравља у Доњој Гуштерици сада је опремљен бољим апаратима за лабораторијску и кардиолошку дијагностику, као и неопходним медикаментима за лечење, као што су инфузини раствори и таблетарни лекови.

Након уручивања медицинске опреме, председник општине Грачаница Срђан Поповић са сарадницима, обишао је Одељење физијатрије у овом Дому здравља, као и новоизграђени објекат, где ће бити смештене канцеларије управе ове здравствене установе. Градоначелник Грачанице је напоменуо да ће, у оквиру друге фазе изградње,  у овом објекту ускоро бити урађено грејање и електрична инсталација, чиме ће објекат бити комплетно завршен и спреман за коришћење.

 

Погледајте и ...

Удружење пензионера у Грачаници обнавља евиденцију и упис чланства

Удружење пензионера централног КиМ са седиштем у Грачаници,  годинама уназад нема своје просторије али и …