уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Канцеларија за КиМ најоштрије осуђује напад на здравствену амбуланту у насељу Суви До

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује најновији напад на здравствену амбуланту у насељу Суви До, који је несумњиво у функцији застрашивања српског становништва у том делу Косовске Митровице.

Амбуланта је, подсећамо, каменована више пута у последњих неколико месеци, што јасно указује на мотиве нападача.

Опомињемо оне који у слепој мржњи насрћу на све што је српско да је обичај да се здравствени објекти не нападају ни у време ратних сукоба, и да је двострука срамота и грех када се то чини у миру.

Канцеларија за Косово и Метохију ће помоћи да се и ова штета санира, онако како смо помогли при изградњи, реновирању и опремању десетина здравствених објеката Републике Србије на Косову и Метохији од 2014. године.

Влада Србије је у том периоду изградила и потпуно опремила болницу у селу Пасјане, Дом здравља у Гораждевцу, Студентску поликлинику у Косовској Митровици, реновирала и опремила двадесет амбуланти и домова здравља широм Косова и Метохије, набавила савремену медицинску опрему и санитетска возила, ојачала Здравствени центар у Косовској Митровици који је добио статус клиничко-болничког центра и учинила још много тога за функционисање нашег здравственог система у покрајини, који ће у будућности бити све јачи, присутнији и на услузи грађанима на Косову и Метохији.

Погледајте и ...

Партеш: Украдене две краве

У центру села Партеш надомак Гњилана, непознати починиоци украли су синоћ две краве, једна крава …