уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Бобан Петровић: Велики планови ТОГ-а и за ову годину

Туристичка организација Грачанице завршила је протеклу годину са реализованим плановима и оствареним добрим резултатима у свом раду.

Директор ТОГ Бобан Петровић гостујући у емисији “Отворени студио” Радио Грачанице истакао је да је и више него задовољан радом организације у претходном периоду, а да су резултати видљиви на терену.

” Сумирајући резултате дошли смо до података да је број туриста који је обишао нашу општину у протеклој години значајније порастао. У 2017. години број туриста је био виши од 35.000 што значи да је за 30% већи од претходне године. Само број оних који су обишли археолошко налазиште “Улпијана” је 20.000, што све говори у корист томе да општина Грачаница има потенцијала за развој туризма”, рекао је Петровић.

Након што су урађена истраживања о стању туризма у Грачаници, још један податак који говори у корист видљивих помака у туристичком погледу је пораст броја ноћења у нашим локалним угоститељским објектима.

“У истраживању су учествовала 24 локална угоститеља од укупно 35, колико је регистровано на нашој територији. Према информацијама које смо добили од њих, број ноћења на годишњем нивоу за 2017. годину износи 65.000. Још једна значајна информација везана за угоститељство је да смо тренутно у преговорима са Swisscontact-ом, a односе се на пројекат који ће дати шансу тренутно запосленим конобарима у нашим угоститељским објектима да се усавршавају у угоститељском погледу, односно прођу кроз школу и програм намењем едукацији угоститеља. Према нашим очекивањима број оних који ће добити такву шансу је 20 са радним искуством и још потенцијалних 20, а који немају искуства у конобарисању, али су заинтересовани за тај посао. С обзиром да преговори још увек трају, о томе ћемо имати више информација у  неком наредном периоду”, рекао је Петровић.

Туристичка организација Грачанице и ове године учествује на сајму туризма у Београду, где ће изложити и представити туристичке понуде наше општине.

Новина у програму “Шилд” фестивала, који већ трећу годину организује ТОГ, ове године је шири програм и број учесника. Уколико планови ове организације уроде плодом, наши мештани ће ове године гледати борбе витезова из Француске, Мађарске, Хрватске, а у плану је да гост буде и викинг, витез из Данске.

Богат програм и велики планови за реализацију ТОГ-а су повод да се већ сада радујемо летњим догађајима у Грачаници.

 

 

Погледајте и ...

Шабан Шаулић погинуо у удесу у Немачкој

Певач народне музике Шабан Шаулић настрадао је након удеса у Немачкој. То је за “Новости” …