четвртак , 17 јануар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Наставак уређења улица

На захтев мештана Добротина и Радева пред зимске задушнице општина Грачаница средила је приступне путеве до сеоских гробаља у овим местима.

Како је саопштено, пред зимске задушнице на захтев мештана Радева и Добротина обављено је њихово насипање, ваљање и тампонирање, како би се грађанима омогућило лакше кретање и приступ сеоском гробљу.

Улице су данас, како би се уверили у њихово стање након насипања, обишли председник општине Грачаница и директор јавне службе ВладицаТрајковић.

Поповић је заједно са сарадницима најпре обишао приступни пут до гробља у Добротину. Заједно са мештанима, који су га тамо дочекали, разговарао је о наставку реконструкција локалних улица. Договорено је да се у наредном периоду санирају оне улице које мештани Добротина одреде као приоритетне.

Након Добротина, председник Општине обишао је и део насипаног пута који води до гробља у Радеву. У разговору са мештанима Радева истакао је да ће локална самоуправаи ове године наставити са уређењем локалних улица у оквиру дугорочног пројекта који подразумева њихову реконструкцију и асфалитрање.

У Радеву у току чишћење атмосферских канала

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је у Радеву и радове на чишћењу, проширењу и уређењу атмосферских канала и пропуста.

Радови се изводе у циљу спречавања изливања атмосферских вода и потока услед обилних падавина. На тај начин биће отклоњена опасност од бујичних вода и поплава.

Како је саопштено, извршиће се регулација сливних токова у дужини од неколико стотина метара.

 

Погледајте и ...

Јовановић: Протекла година успешна, планови и за 2019.годину

У протеклој 2018.години у циљу урбанизације општине Грачаница реализован је значајан број пројеката: Од изградње …