НАЈНОВИЈЕ

Поповић: Разговори са грађанима ради решавања проблема

Председник општине Грачаница Срђан Поповић наставио је са праксом директног разговора са грађанима који су затражили пријем.

У циљу евидентирања проблема грађана и њиховог решавања, Поповић је данас примио тридесет двоје грађана, који су са првим човеком општине разговарали о незапослености, стамбеним и другим проблемима, саопштила је општина Грачаница.

Један од грађана био је Лазар Миладиновић из Горње Гуштерице.

„Председник ме је лепо примио и саслушао. Рекао је да ће на неки начин помоћи. Највећи проблем је посао, ни ја ни супруга не радимо, имамо двоје деце и веома је тешко. Када би неко имао запослење верујем да би било лакше“, казао је Миладиновић.

Помоћ око запослења тражио је и Мирослав Ћирковић из Грачанице: „Нико у кући не ради, напустио сам студије машинства јер нисам имао средства за школовање, сестра је завршила медицинску школу и десет година тражи посао. Родитељи примају минималац и од тога живимо“.

На разговор са председником општине данас је било грађана и из других општина и места, попут Прилужја, Брњице. На разговор је био и Зоран Илић из Старог Грацка.

„Задовољан сам разговором са председником Поповићем, који ми је дао добар савет. Објаснио сам целу ситуацију, да сам повратник из Шведске и да већ две године немам никаква примања. Рекао ми је да ће ме општински представници обићи и помоћи колико могу“, казао је Илић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истиче да ће са разговорима наставити једном недељно, јер је то, како каже, начин да се људи увере да је општина Грачаница институција која брине о својим грађанима, али и труди да решава свакодневне проблеме.

За месец дана на разговор са председником општине дошло је око 200 грађана, а пријем је затражило још око 400. Из кабинета је потврђено да ће председник Поповић разговарати са свима а грађане су, због великог броја пријављених, замолили да буду стрпљиви.

Погледајте и ...

Грачаница, Лапље Село и Преоце од вечерас без воде због квара

Због квара на водоводној мрежи, мештани Грачанице,Лапљег Села и Преоца остаће без воде до сутра, саопштено …