Главна / Вести / Косово и Метохија / Николић: Да се што пре донесе одлука о изласку на изборе

Николић: Да се што пре донесе одлука о изласку на изборе

nikolicПредседник Србије Томислав Николић позвао је Србе са Косова и Метохије да што пре донесу одлуку о изласку на изборе заказане за 3. новембар и поручио да из Београда не треба да очекују охрабрење за евентуални бојкот тих избора, сазнаје Танјуг. Николић и премијер Ивица Дачић састали су се у Председништву са делегацијом Срба са севера Косова.

Позвавши Србе да одлуку о изласку на изборе донесу што пре, Николић је констатовао да време пролази и поручио да “што данас не урадимо о томе ћемо сутра да сањамо”.

У разговору с делегацијом Срба са севера Косова, председник је поновио да их држава никада неће оставити и додао да су наши сународници из Покрајине свесни ситуације, те да је за њих битно да нема никаквих недоумица око статусне неутралности.

Представници Срба истакли су да је у овом тренутку неопходно по сваку цену сачувати јединство наших људи који живе на територији Косова и Метохије.

Саветник председника Србије Марко Ђурић рекао је да ће држава остати уз свој народ на Косову, без обзира какву одлуку о изборима донесу Срби са Косова и Метохије.

“Пренели смо поруку да је формирање статусно неутралних општина на КиМ треба да буде начин на који ћемо се као држава и народ борити за наше интересе”, рекао је Ђурић новинарима после трочасовног састанка у Председништву Србије и додао да од корака који ће бити предузети наредних дана зависи да ли ће ову прилику искористити и остварити победу.

Председник Српског националног већа Милан Ивановић рекао је да ће Србија са севера покрајине наредних дана донети одлуку о изборима.

“Чули смо јасне ставове државног руководства и закључили да у наредном кратком периоду изађемо са дефинитивним ставом”, рекао је Ивановић и истакао да о изборима треба разговарати и са Србима јужно од Ибра.

Председник и премијер састанак са Србима почели су око 11.20 и трајали су готово три сата, а тема је била актуелна ситуација у Покрајини, а пре свега припреме за локалне изборе.

Састанку су присуствовали и директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин, његов заменик Крстимир Пантић и саветник председника Србије Марко Ђурић.

У делегацији Срба са севера Косова били су председник Општине Лепосавић Драгиша Васић, Општине Косовска Митровица Драгиша Влашковић, Општине Зубин Поток Славиша Ристић и Општине Звечан Драгиша Милојевић.

Поред њих, у делегацији су били и заменик директора Владине Канцеларије за Косово и Метохију Крстимир Пантић, начелник Косовскомитровичког округа Раденко Недељковић, као и председник Српског националног већа северног Косова Милан Ивановић.

Извор: РТС

Check Also

Петковић: Где су данас Ђилас, Тепић, Јеремић, Ђорђевић да кажу да су погрешили?

Четири дана су прошла откако су Ненад Рашић и Рада Трајковић у дослуху са Аљбином …