Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Постоје две Србије, небеска и земаљска

Вулин: Постоје две Србије, небеска и земаљска

banjska_1Директор Владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је да постоје и земаљска и небеска Србија, поручивши Србима у покрајини да ће Србија бити уз њих.

Вулин је у порти манастира Бањска, где је присуствовао свечаности обележавања седам векова од изградње ове светиње, изјавио да постоје и земаљска и небеска Србија, које се једна у другој огледају и траже ослонац, и “једна у другој траже оправдање свог постојања”.

“Не постоји само једна Србија, постоји и земаљска и небеска Србија, само некада ми нисмо достојни ни небеске ни земаљске. На нама је да својим животом покушамо да будемо достојни и земаљске и небеске Србије”, поручио је Вулин.

Он је нагласио да нам је потребно јединство, да корачамо једни уз друге, да разумемемо “да Србију и у њој Косово и Метохију волимо исто и кад не мислимо исто”, а да “Косово и Метохија никад неће бити без своје Србије, као што Србија не може бити без Косова и Метохије”.

Они који су се родили и они који трају и који ће трајати на простору Косова и Метохије треба да знају да никада неће корачати сами, јер ту је њихова Србија, рекао је Вулин.

Он је честитао данашњи празник славу Светог Стефана (летњу) окупљенима истичући да у Бањској постоји 700 година непрекинуте молитве и да исто толико времена ово парче земље носи траг једног народа, траг његове вере и тврдоглаве упорности да опстане “упркос већим, моћнијим и јачим”.

“Седам векова Срби тада и сада разапети између две велике земаљске истине, између правде која је на њиховој страни и између силе која никада није на њиховој страни. Разапети у ових седам векова доказали смо да можемо да опстанемо, да постојимо и да се не застидимо свог постојања”, рекао је Вулин.

Check Also

Поповић: Заједница српских општина је гаранција опстанка Срба на Косову

Наставак дијалога Београда и Приштине је једино средство да дођемо до договора и проблеме Срба, …