Главна / Друштво / Сви аутобуси на време довозе и одвозе ђаке

Сви аутобуси на време довозе и одвозе ђаке

Ниске температуре и ледени талас који је наступио, после готово пролећних температура у јануару, нису отежали рад Градског саобраћајног предузећа. Сви ђачки аутобуси су и овог јутра довезли на време ђаке до школа, а према речима директора ГСП Приштина Љубинка Павића не би требало да буде проблема ни наредних дана, иако метеоролошке прогнозе кажу да ће температуре бити и знатно ниже него претходна два дана.

“Сви аутобуси саобраћају на устаљеним релацијама без проблема. Технички су исправни, а услед ниских температура нисмо имали проблема са кашњењем за сада, надамо се нећемо ни у будућем периоду”, рекао је Павић.

Недавно је општина Грачаница од мађарске амбасаде добила четири аутобуса који су такође дати на коришћење ГСП-у Приштина.

“Поред наших осам жутих аутобуса, од четири аутобуса који су поклон мађарске амбасаде, користимо за сада један, како бисмо растеретили линије које свакодневно имамо”, рекао је Павић.

Ученици основних и средњих школа похађају наставу у три смене због недостатка школског простора. Свакодневно долазе и одлазе из школа користећи транспортне услуге такозваних “жутих”, а од недавно и “плавих” аутобуса.

Check Also

“Делије” за малишане у општини Грачаница

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је данас представнике Фондације „Делије“  који ће традиционално и …