уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Поповић учествовао на Симпозијуму градоначелника Југоисточне Европе

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић, на позив Светске банке, учествовао је на дводневном Симпозијуму градоначелника Југоисточне Европе у Бечу.

Циљ сусрета јесте размена искустава, идеја и достигнућа на пољу вођења финансија, урбаног развоја и управљаља простором, руковођењу и укључивању грађана у доношење одлука. Своја искуства присутнима пренели су најпре представници европских градова – Беча, Варшаве и Торина.

На маргинама симпозијума, председник Поповић је о могућим инвестицијама и помоћи у планирању урбанизације општине разговарао са представником Европске инвестиционе банке г. Хасаном Моуатадидиом и г. Пјером Бартелом из Франсуске агенције за развој.

„Ако хоћемо да Грачаница постане град, морамо да израдимо урбанистички план са свим садржајима и објектима које један град треба да поседује. За Општину Грачаница то је од егзистенцијалног значаја, јер само тако можемо да задржимо омладину и економски ојачамо“, казао је Поповић.

Симпозијум, чији је покровитељ Светска банка-Аустрија, под називом „Одрживи и инклузивни урбани развој у Југоситочној Европи“, окупио је 170 учесника: представнике централних и локалних власти, мреже НАЛАС, владиних организација и невладиног сектора, стручњаке из области градских финансија и урбанизма из Југоисточне Европе.

На симпозијуму учествовали су представници и градоначелници из Србије, Македоније, Албаније, Црне Горе, Хрватске.

Погледајте и ...

Путин се обратио уочи дочека: Да се ослањамо на наше ресурсе

Председник Русије Владимир Путин обратио се нацији уочи дочека Нове године и изразио потребу за …