Главна / Вести / Косово и Метохија / Данас потписивање уговора о донацији за изградњу кућа на КиМ

Данас потписивање уговора о донацији за изградњу кућа на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић потписаће данас са генералним директором предузећа „Енергопројект Холдинг“ Стојаном Чолаковим и генералним директором Грађевинског предузећа „Напред“ Доброславом Бојовићем, уговоре о донацији за изградњу три куће за породице из општина Ораховац, Липљан и Витина.

Поред представника Канцеларије за КиМ и донатора, уговоре о донацији потписаће и представици породица Уламовић из Ораховца, Михајловић из Липљана и Станојевић изВитине, којима ће куће бити изграђене, као и председници Привремених органа ове три општине.

У поступку обраде приоритетних захтева грађана, изнетих председнику Републике Александру Вучићу и директору Канцеларије за Косово и Метохију Марку Ђурићу на састанку у Лапљем Селу 20. јануара ове године, и изражене спремности предузећа „Енергопројект Холдинг“ и Грађевинског предузећа „Напред“ да донацијама пруже помоћ стамбено угроженом становништву на територији АП Косово и Метохија, обезбеђена су средства за изградњу кућа за три породице из општина Ораховац, Липљан и Витина.

Укупна вредност донације ова два предузећа износи 9.310.751,50 динара, од чега је донација „Енергопројекта“ у износу од 6.522.111,00 динара за изградњу две куће, у Ораховцу и Липљану, а донација ГП „Напред“ у износу од 2.788.640,50 динара за изградњу куће у Витини.

Директори предузећа „Енергопројект Холдинг“ и „Напред“ међу првима су се, током састанка у Лапљем Селу, одазвали акцији за помоћ српском становништву на КиМ.

Потписивање је заказано за данас у 12 часова у Палати “Србија”.

Check Also

Ракић преузео дужност министра администрације и локалне самоуправе

Након јучерашњег изгласавања нове Владе у Приштини председник Српске листе Горан Ракић преузео је дужност …