Главна / Вести / Косово и Метохија / Комисија обилази породице које су аплицирале за Социјалну карту становања

Комисија обилази породице које су аплицирале за Социјалну карту становања

Обиласком социјално угрожених породица општинска комисија почела је теренску проверу породица које су до сада конкурисале у оквиру програма за Социјалну карту становања.

Иако конкурс за Социјалну карту становања траје до 15. марат 2018. године због до сада великог броја пристиглих захтева општинска комисија почела је већ да обилази породице како би цела процедура била завршена на време и како би се на терену проверило социјално стање свих породица које су конкурисале.

Општинска комисија данас је посетила  вишечлане породице Живић, Трајковић и Симоновић у Добротину.

Овај програм обухвата: изградњу станова и смештај породица које нису у могућности да самостално реше стамбени проблем, обезбеђивање грађевинског материјала за адаптацију и санирање постојећих објеката, изградњу нових стамбених објеката – кућа, субвениционисање закупнине за оне породице које нису у могућности да самосално измире закупнину.

„Комисија  све захтеве уноси у базу података и тако ће бити до 15 марта до када траје конкурс. Данас смо почели са утврђивањем стварног стања на терену за сваког подносиоца захтева или породицу. Након тога следи процес израде извештаја и на крају објављиовање ранг-листе, на основу које ће се начином  који предвиђа Социјална карта становања помоћи приоритетним случајевима.Листа приоритета бити сачињења на основу Правилника и „Програма социјалне карте становања“ који је усвојила Скупштина општине Грачаница“, казао је за општинску инфо службу директор Одељења за урбанизам Дејан Јовановић.

До сада се на јавни позив за Социјалну карту становања пријавилопреко 250 породица а тај број се сваким даном увећава.

Јавни позив односи се на прикупљање захтева за стамбено збрињавање, доделу грађевинског материјала, изградњу нових стамбених објеката и субвенционисање закупнине, наведено је у саопштењу и траје до 15 марта.

Апликације се могу преузети на сајту општине Грачаница или у згради општине.

Check Also

Чувари традиције: Косовски вез, уметност прецизног бода

Чланице Удружења жена “Авенија” из Лапљег Села чувају од заборава традиционални косовски вез, који представаља …