НАЈНОВИЈЕ

Предраг Радоњић: Богат репертоар, ускоро и представа за најмлађу публику

Љубитеље позоришта наредних дана очекују две премијере представа у извођењу глумачке екипе Народног позоришта Приштина, тренутно измештеног у Грачаници.

Директор НПП Предраг Радоњић, гостујући у “Пријатном поподневу” Радио Грачанице најавио је премијере представа “Лифт: Слободан шоу” и “Бановић Страхиња”, и рекао да очекује велико интересовање за оба позоришна комада. Додао је да је репертоар НПП и ове године богат.

“Година нам је почела баш онако како сам и рекао да ће почети када сам последњи пут овде гостовао. Радимо на новим представама, имамо гостовања у другим деловима Србије, јер сматрам да имамо прилично велики број добрих представа које треба бити одигране, а морамо и показати шта заправо ми овде радимо као професионално Народно позориште. Тренутно радимо на пробама за прву премијеру, која нас очекује 6. марта на сцени у Грачаници. У питању је представа “Лифт: Слободан шоу” и заиста је изазвала велику пажњу, посебно страних медија.  О раду на њеној припреми су писали “Коријере де ла сера, Ројтерс, Вашингтон пост, Њујорк тајмс, Спутњик и други. Заиста очекујем велико интересовање и овдашње публике”, рекао је Радоњић.

Наредна представа у којој ће грачаничка публика уживати очекује се половином априла. У питању је комад “Бановић Страхиња”, која се припрема у копродукцији са Шабачким позориштем, у режији Небојше Брадића.

“Недавно смо потписали протокол о сарадњи са Шабачким позориштем што подразумева припрему представе “Бановић Страхиња”, у режији Небојше Брадића. Споразум о сарадњи такође подразумева и извођење представа Приштинског позоришта у Шапцу, али и гостовања Шабачког позоришта у Грачаници”, рекао је за наш програм директор НПП у Грачаници Предраг Радоњић.

Гостујући у “Пријатном поподневу” Радоњић је најавио и драматизацију бајке “Биберче”, намењену најмлађој публици, а према речима директора НПП биће то озбиљна дечија представа са богатом глумачком поставом.

На јесен нас очекује и премијера представе “Гогољева женидба” у режији Милана Караџића, али и обнова представе “Баш баш челик”, која је изазвала велико интересовање и оствила добар утисак на овдашњу публику.

 

 

Погледајте и ...

Изложба у оквиру Етно фестивала младих стваралаца

 Посетиоци   „Етно фестивала  младих стваралаца“ , који је одржан у Дому културе у Грачаница , …