субота , 15 децембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Трајковић: Свакодневно пратимо ситуацију на терену

Последњих година један од већих проблема са којим се становништво на централном Космету у овом периоду суоцава су поплаве. После наглог отапања снега, пре само пар дана дошло је до плављења у неколико села у општини Грачаница.

Као и претходних година, највише проблема са изливањем водотокова имају мештани Угљара, Радева и Лепине.

Директор Јавних служби при општини Грачаница Владица Трајковић истакао је за програм Радио Грачанице у емисији „Отворени Студио“ да је ситуација под контролом, да су и данас екипе Јавне службе на терену и прате тренутно стање

„У протеклих неколико дана екипе Јавних службе су нон-стоп на терену  и данас обилазимо сва локална места која су била угрожена због падавина које су протеклих дана биле учестале. За сада немамо проблема већих размера као што је то био случај са Прилужјем. Углавном се ради о плављењу дворишта код мештана, као што је случај са домаћинствима у Угљару. Вода која долази из правца ауто пута и слива се у околна дворишта је проблем са којим се већ неко време сусрећемо. Нажалост, ми не можемо конкретно да решимо ту ситуацију, али радимо на решавању датог проблема са Министарством инфраструктуре јер су они одговорни за изградњу петље на ауто путу. Мој лични предлог у решавању овог проблема је да се вода одвуче до реке Приштевке, али је додатни проблем што су њихова дворишта нижа од атмосферских канала у Берген насељу“, рекао је Трајковић.

Јавна служба општине Грачаница излазила је у сусрет мештанима који су протеклих дана имали проблема са плављењем тако што су им у испомоћ давали пумпе за испумпавање воде. Према речима Трајковића, екипе су у приправности и свакодневно на терену у редовно прате ситуацију на водотоковима.

Погледајте и ...

Ирена Вујовић: Осуда претњи новинарки и директорки Студија Б

Члан Председништва Српске напредне странке Ирена Вујовић данас је најоштрије осудила увреде и претње новинарки …