НАЈНОВИЈЕ

Јевтић обећао нови дом Дејановићима из Липљана – „Настављамо борбу за опстанак Срба“

Драгана Дејановић из Липљана и њене три девојчице, које годинама живе као подстанари ускоро добијају нови дом. Током данашње посете потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић је овој породици обећао да ће им нова кућа бити изграђена за нешто више од месец дана и позвао све остале који могу оваквим и сличним породицама на Косову да помогну, то и учине.

“Ова прича, прича самохране мајке је свакако једна од многих које имамо у нашем друштву и овде на Косову. Овде сам данас на Међународни дан жена,  како би указао да је борба за права жена, борба за све оне мајке које живе у тешким условима приоритет. “, рекао је министар Јевтић након обиласка породице Дејановић.

Драгана, уз велику захвалост министру Јевтићу, каже да јој је ово најсрећнији дан у животу јер њена породица живи у тешким условима, а кућа где живе као подстанари се укоро продаје.

„ Како не би Драгана и њена деца бринули око тога где ће сутра живети ми смо решили да њима помогнемо и да им ускоро саградимо дом у коме ће имати сасвим пристојне услове за живот. Након изградње куће, обејкат ћемо опремити у потпуности са намештајем и ја се надам да ће за њих то бити и те како подстрек да овде опстану и остану. Са оваквом врстом помоћи ћемо наставити јер ово није први пут да на тај начин помажемо опстанак“, нагласио је Јевтић.

Истакао је још једном да је проблема пуно али да ако се сваки пут решава један по један,  проблема ће бити мање.

Када је у питању повратак, министар је казао да очекује да ова година буде позитивнија у смислу броја повратника али и напоменуо да ће то зависити од низа фактора а један од тих фактора је и могућност запошљвања оних који се одлуче да се врате.

„ Близу смо и институционалног решавања проблема узурпиране имовине. Министарство на чијем сам челу заједно са Министарством правде ради на процедуралним стварима везано за ово питање и ако будемо кренули да решавамо тај проблем на начин на који треба да се решава имаћемо и боље резулатете у процесу повратка“, рекао је Јевтић

Иначе током посете овој породици, министар Јевтић је поводом 8.марта уручио цвеће и искористио прилику да честита Међунарони дан жена свим припадницама лепшег пола.  ​

Погледајте и ...

Ђурић: Kрајњи циљ бомбардовања није и неће бити остварен

Kрајњи циљ НАТО бомбардовања – да Срба више не буде на Kосову и Метохији није …