субота , 15 децембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Презентација о Урбанистичком плану

Директор Одељења за урбанизам Дејан Јовановић одржао је презентацију пред професорима и студентима архитектуре из Косовске Митровице, који су укључени у израду Урбанистичког плана.

У скупштинској сали Општине Грачаница, директор Одељења за урбанизам Дејан Јовановић и директор Туристичке организација Грачаница Бобан Петровић пред професорима са Факултета за архитектуру и студентима  представили су планове за даљу урбанизацију у нашој општини.

Директор Одељења за урбанизам Дејан Јовановић истакао је да је проблем са којим су се сусретали до сада био непостојање адекватних урбанистичких планова из чега су проистекли проблеми као што је непланско грађење. Према његовим речима највећи проблем представља магистрала која пролази кроз Грачаницу, а у поменутом плану постоји идејно решење према коме ће бити изграђене две обилазнице што је сврстано у најнеопходније за реализацију у поменутом плану.

“Ово је почетак једне озбиљне урбанизације која се односи на Грачаницу. У свему овоме ће бити укључено преко десет професора из Косовске Митровице и Љубљане и преко педесет студената”, рекао је Јовановић.

Након одржане презентације о Грачаници, директор Јовановић је са професорима и студентима обишао Грачаницу како би се што боље упознали са тренутним стањем и кренули са радом.

У изради Урбанистичког плана учествоваће  студенти поменутог факултета уз сарадњу са студентима из Љубљане и архитектама из Београда.

Финансијску помоћ ће пружити амбасада Норвешке.

Погледајте и ...

Ирена Вујовић: Осуда претњи новинарки и директорки Студија Б

Члан Председништва Српске напредне странке Ирена Вујовић данас је најоштрије осудила увреде и претње новинарки …