НАЈНОВИЈЕ

Прилужје, Дејан Станковић предао “дачију” Центру за социјални рад

Центру за социјални рад у Прилужју на КиМ уручено је теренско возило “дачија дастер”, донација предузећа “Стефиал”, које воде наш прослављени фудбалер Дејан Станковић и његов партнер Драган Руварац.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, који је присуствовао предаји донације, захвалио је нашем бившем репрезентативцу, који се, како је рекао, толико пута на витешки начин борио за боје Србије, а сада наставља да се такође на витешки начин боре за помоћ и подршку нашем народу тамо где је најпотребније.

“Хвала још једном Дејану Станковићу, а сматрам да овај пример веома много значи овом народу и да ће додатно допринети томе да се, након посете председника Вучића, овај талас солидарности који је покренут, настави да умножава”, рекао је Ђурић.

Он је додао да Станковић, човек који је одиграо највише утакмица у репрезентацији Србије, сада игра хуманитарну и племениту утакмицу, за помоћ и подршку нашем народу на КиМ.

“Дошао је овде на своју иницијативу, са жељом да помогне нашем народу, да допринесе породицама које овде живе, центру за социјални рад, да лично дође и својим присуством охрабри наш народ који овде живи у веома сложеним и компликованим условима и да се одавде целом српском народу на КиМ пошаље порука да смо уз њих и да Србија мисли на њих, да их подржава, и њене државне институције, али и остали људи”, рекао је Ђурић.

Дејан Станковић: Част ми је да сам овде

Наш прослављени фудбалски ас Дејан Станковић захвалио је многобројним грађанима, малишанима фудбалерима и атлетичарима који су га аплаузом дочекали, и кратко рекао да не воли да прича о својим хуманитарним активностима, само да – хвала Богу да може.

“Вама свака част на вољи, останите овде, чувајте наше српство и желим вам све најлепше од срца. Хвала на лепој добродошлици, стварно ми је част што сам овде. Ја се надам да сам бар малкице допринео, да ко ме види, погледа, да му дам мотив да остане овде. Био сам овде пре три године, када је била промоција филма ‘Енклава’, било ми је феноменално, био сам са децом, када год будем могао, са великим задовољством ћу доћи”, рекао је Станковић.

Вршилац дужности директора Центра за социјални рад Милан Савић најсрдачније је захвалио Дејану Станковићу и његовом партнеру Драгану Руварцу на донацији, јер су препознали потребу да им је неопходно теренско возило.

“Возило ће бити од велике помоћи, њиме ћемо повећати мобилност наших тимова, који су, због укупне ситуације и окружења у ком се налази већина наших корисника, бити у прилици да 24 сата буду мобилни, доступни свима који се нађу у социјалној потреби”, рекао је Савић.

Уговор о изградњи нове куће породици Митровић 

Након предаје “дачије дастер” Центру за социјални рад, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, заједно са Станковићем и Руварцем, потписали су уговор за изградњу нове куће за петочлану социјално угрожену породицу Митровић.

Кућа површине 75 квадратних метара, вредности 2,8 милиона динара, такође је донација фирме “Стефиал”, а према речима Ивана Митровића, који ће са женом и троје деце користити нову кућу, нова кућа за њега значи – опстанак.

“Свима хвала који су нам помогли за кућу, мислим да је кућа у праве руке отишла. Изградња нове куће за моју породицу значиће опстанак. Много нам то значи. Иначе живимо у старој кући, ово ће нам заиста много значити. Хвала свима”, рекао је Митровић.

Извор: РТС, Танјуг

Погледајте и ...

Ђурић: Kрајњи циљ бомбардовања није и неће бити остварен

Kрајњи циљ НАТО бомбардовања – да Срба више не буде на Kосову и Метохији није …