НАЈНОВИЈЕ

Ђурић: Србија ће помоћи поплавама угроженим Србима

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је да ће држава Србија помоћи свом народу на КиМ кога су ових дана задесиле поплаве.
Екипе су на терену, комисије потписују, каже Ђурић и истиче да ће држава Србија надокнадити штету људима који су је претрпели.

“Наравно, формирали смо, иако ово није област у којој имамо пуну надлежност, један штаб за ванредне ситуације, који настоји да те проблеме реши и мислим да је за ове људе веома важно што је комисија за накнаду штете већ на терену и што ће држава Србија, иако непосредно не може да врши власт, људима помоћи и око тих поплава”, рекао је Ђурић.

Тај крај, како је рекао, нажалост ових дана погодиле су поплаве, излили су се и Ситница и Лаб, те су куће озбиљно угрожене, а некима је вода провалила у подруме.

“Око 120 кућа само у овом крају је угрожено, ми радимо, и јуче и данас екипе су на терену, комисије потписују, држава Србија ће надокнадити штету људима који су је претрпели. Мислим да је за ове људе веома важно што је комисија за накнаду штете већ на терену и што ће држава Србија, иако непосредно не може да врши власт, људима помоћи и око тих поплава. Канцеларија обилази ових дана, свакако ћемо се позабавити тим проблемом”, јасан је Ђурић.

Извор: РТС, Танјуг

Фото: Танјуг

Погледајте и ...

Епилог акције помоћи баки Будимки

Хуманитарна организација Српска солидарност ових дана обрадовала је једну старицу на Косову и Метохији, Будимку …