Главна / Вести / Косово и Метохија / Осам крађа у једној ноћи, починиоци непознати

Осам крађа у једној ноћи, починиоци непознати

Мештани Станишора, у општини Ново Брдо, пријавили су јутрос полицији осам провалних крађа у свом селу. Украдена су три аутомобила и професионални музички инструменти, док су четири крађе остале само у покушају, сазнаје Пулс.
Мештани су јутрос пронашли два украдена аутомобила на улици који су остали без горива, док се за трећим и даље трага.
Полиција је јутрос обавила увиђај.
Ауто марке Поло украден је осамдесетогодишњем брачном пару, Павлу и Босиљки Митровић, иначе француским пензионерима. Нешто више среће имао је аутомеханичар Миодраг Стојковић, који је сачувао свој Венто само зато што у њему није био горива.
“Срећом, ауто је остао. Провалници су га изгурали на улицу, али нису умели да га упале”, каже Стојковић и напомиње да је до крађе дошло само тридесетак метара од полицијске станице у Станишору.
“Краде се све, од возила, механизације, стоке, па до трговинских радњи”, упозорава тридесетогодишњи Срђан Костић, једна од жртви ноћашње организоване пљачке, коме су украли музичке инструменте од којих живи.
Иако оваква ноћ, са осам провалних крађа, још није забележена у историји криминала у Гњиланског региону, штета се још увек процењује. У том мултиетничком месту у којем живи око 500 становника, већином Срба, кажу да су крађе интензивиране у последње четири године, и да се дешавају најчешће ноћу, када полиција није довољно активна.
Претходни командир полиције у Новом Брду Шукри Алију смењен је прошле године уз кривичну пријаву за злоупотребу службеног положаја и постављен је нови вршилац дужности Петар Закић, али се на терену ситуација није поправила.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

Вучић са Столтенбергом у Бриселу: НАТО је посвећен КФОР-у и његовој мисији

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтеберг поручио је да је Северноатлантска алијанса посвећена мисији КФОР, која …