Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић обишао децу из Клине и Истока која бораве на Брезовици

Јевтић обишао децу из Клине и Истока која бораве на Брезовици

Око четрдесеторо српске деце из општина Исток и Клина, која у организацији Министарства за заједнице и повратак и Општине Штрпце бораве на Ски-центру Брезовица, данас је обишао потпредседник Владе и министар за заједнцие и повратак Далибор Јевтић.

Јевтић је деци пожелео добродошлицу и рекао да ово неће бити последња организована посета ове врсте и да ће се трудити да обезбеди овако нешто слично и другој деци која живе у срединама попут Осојана, Црколеза, Жача, Видања и других места у Метохији а која искажу жељу да посете Брезовицу.

„Искрена добродошлица деци из општина Исток и Клина у општину Штрпце и на планинској лепотици – Шар планини. Драго ми је да чујем од деце да су задовољни са свиме што им је пружено током боравка. Организоваћемо долазак и друге деце из других крајева Косова да посете не само Брезовицу него и друга места. Радује ме чињеница да су нека од ове деце излазећи по први пут из својих места дошли управо овде. Позивам све који могу да помогну да и другу децу широм Косова усрећимо на овај начин и велика захвалност градоначелнику Општине Штрпце Братиславу Николићу и директору Ски-центра Славиши Кузмановићу на подршци да обећање које смо дали током последње посете Осојану, испунимо“, изјавио је министар Јевтић.

Ученик шестог разреда ОШ „Радош Тошић“ Димитрије Марковић казао је да им пуно значи овај долазак јер у средини у којој живе не излазе пуно. Димитрије се у име својих вршњака захвалио министру Јевтићу и људима са Ски-центра што су им омогућили угодан боравак.

„ Поред свега позитивног што за нас повратнике ради министар Јевтић нам је омогућио и ово. Приче деце најбоље вам могу описати овај доживљај на планини јер је то за њих велико искуство. Хвала организатору и домаћинима који су нам омогућили пуно тога“, истакао је наставник ОШ „Радош Тошић“ из Осојана Милан Ковачевић.

„За Ски-центар Брезовица ово је један од лепших дана јер смо омогућили боравак овој деци овде“, нагласио је директор Славиша Кузмановић.

Деца ће боравак у општини Штрпце завршити сутра, када ће након обиласка ОШ „Стаја Марковић“ и дружења са вршњацима кренути пут Клине и Истока.

Check Also

Чувари традиције: Косовски вез, уметност прецизног бода

Чланице Удружења жена “Авенија” из Лапљег Села чувају од заборава традиционални косовски вез, који представаља …