Главна / Вести / Косово и Метохија / Уручен трактор дванаесточланој породици Радована Станојковића

Уручен трактор дванаесточланој породици Радована Станојковића

Дванаесточланој породици Радована Станојковића у селу Сушице у општини Штрпце данас је предат трактор, донација привредника Дејана Јанковића из Лесковца.

Донација је уручена у оквиру акције помоћи српском становништву на Косову и Метохији покренутој након недавног разговора председника Србије Александра Вучића са грађанима у Лапљем селу.

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Зоран Бојовић констатовао је да је након тог разговора дошло до експанзије донација из централне Србије.

Како је објаснио, Канцеларија за КиМ групише и организује достављање донације, и у овом тренутку располаже са близу 600 тона робе која ће бити уручена онима којима је најпотребнија

Уручењу донације присуствовао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић, као и донатор Дејан Јанковић, који је породици Станојковић пожелео да трактор користи у здрављу и да у будућности буде још бројнија.

“До сада нисмо могли да радимо пољопривреду, сад можемо да возимо дрва и да се бавимо пољопривредним пословима”, рекао је домаћин Радован Станојковић новинарима, изразивши при том захвалност председнику Вучићу и свима који су имали удела у овој донацији.

Извор: РТВ

Фото:Канцеларија за КиМ

Check Also

Коха: У септембру могућ наставак дијалога Београда и Приштине

Док Европска унија чека да се Београд и Приштина договоре о наставку дијалога, портпарол ЕК …