Главна / Вести / Косово и Метохија / Барикада на Рудару, Кфор обишао блокаду пута 

Барикада на Рудару, Кфор обишао блокаду пута 

Срби са севера Косова и даље блокирају саобраћај на магистралном путу Звечан-Косовска Митровица у месту Рударе, а барикаду су данас пре подне обишли и припадници Кфора.

Након јучерашње акције специјалних јединица косовске полиције РОСУ, хапшења директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића и пребијања учесника састанка у оквиру унутрашњег дијалога у Косовској Митровици грађани су теретним возилима препречили пут у месту Рударе.

Барикада се налази на месту где је саобраћај био блокиран и пре шест година када је РОСУ покушао да упадне на север Косова.

Грађане на барикади обишао је данас Кфор, а са њима је разговарао један припадник швајцарске војске у саставу тих међународних снага.

Кфор покушава да убеди грађане да барикаду треба уклонити јер, како кажу, она нема смисла и њоме се ништа неће постићи.

Међутим, мештани не одустају од намере да и даље блокирају саобраћај на овом магистралном путу.

На административним прелазима са Косовом и Метохијом од јутрос нема дужег задржавања, осим на прелазу Рудница због проблема у саобраћају, речено је Тањугу у Управи царина.

Како кажу у Управи, на свим прелазима саобраћај се одвија уобичајено осим на прелазу Рудница, где како објашњавају, постоји застој у саобраћају на косовској страни али не на самом прелазу већ на путу ка административном прелазу.

Саобраћај се због тога, додају, преусмерава на прелаз Брњачки мост.

Извор: РТВ, Тањуг

Check Also

Протести у Грачаници настављени и вечерас

Велики број омладинаца окупио се и вечерас испред полицијске станице у центру Грачанице у знак …