Главна / Некатегоризовано / Вучина Јанковић са барикада : Ово је била кап која је прелила чашу 

Вучина Јанковић са барикада : Ово је била кап која је прелила чашу 

Срби са севера Косова су се самоорганизовали и блокирали све путне правце ка Јарињу и Приштини, огорчени због јучерашње употребе силе на голоруки народ . Са народом су преставници локалних самоуправа из овог дела јужне српске покрајине.

Срби са севера Косова и Метохије су се самоорганизовали и мирно протестују због грубе употребе силе припадника РОСУ који су ухапсили директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића. Огорчени су, али и уплашени за своју безбедност.

“Јако смо сви уплашени, првенствено за своје животе и животе своје деце. Дошло је до самоиницијативног окупљања грађана, мирно се протестује, нико се не угрожава ни на који начин. Докле ће трајати, ни ја не знам, јер је ово била кап која је препунила чашу. Према мојим сазнањима и расположењу народа очекује се још већи број људи да пристигне у тогу дана“, истакао је Вучина Јанковић, градоначелник Звечана.

„Ја, као и остали грађани Звечана смо се овде спонтано окупили, као знак протеста на јучерашњу акцију РОСУ и на њихову силу. Народ је голорук и својим протестом жели да докаже да брине о својим кућама, о својим огњиштима“, рекла је Зорица Кељановић.

Срби су блокирали све путне правце ка Јарињу и Приштини. У близини барикада примећене су појачане снаге КФОР-а и косовске полиције.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Старовић: Без обзира на све, Београд да пружи руку сарадње Бајдену

Порука у честитки коју је амерички председник Џозеф Бајден упутио председнику Србије Александру Вучићу поводом …