Главна / Вести / Косово и Метохија / Преливање бране у Грачаничком језеру

Преливање бране у Грачаничком језеру

Лоши временски услови предходних недеља, обилне падавине кише и снега, утицали су на повећање водостаја у Грачаничком језеру а самим тим се вода у кориту реке Грачанке знатно подигла.
Директор одељења јавних служби Општине Грачаница Владица Трајковић, каже да нема опасности од изливања реке Грачанке и да је ситуација под контролом.
„Бар једном годишње се деси да Грачаничко језеро прелива због веће количине падавина, такође, у зимском периоду је потрошња воде знатно мања, што додатно утиче на повећање нивоа воде у језеру. Наравно, повећан ниво воде у језеру утиче на повећање нивоа реке Грачанке и прети опасност како Грачаници, тако Лапљем Селу и Преоцу. Међутим Општина Грачаница је превентивно прочистила речна корита тако да тренутно не постоји опасност од изливања реке. Наше екипе прате ситуацију на брани језера и обишле су цели ток реке , од јаловине до Преоца како би утврдили да не буде проблема са пуцањем банкина и не дође до већих поплава.“
Надлежна мобилна екипа прати ситуацију,  али за сада нема опасности ни на критичним местима на којима је раније било проблема са изливањем реке.

Check Also

Рукометашима из Ариља забрањен улазак на КиМ

Чланови Рукометног клуба “Ариље” враћени су са административног прелаза Јариње где је требало да одиграју утакмицу …