Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: Српска листа биће опозиција, нисмо икебана

Ракић: Српска листа биће опозиција, нисмо икебана

Председник Српске листе и градоначелник Косовске Митровице Горан Ракић је рекао да је та странка ушла у привремену владу у Приштини како би помогли Србима на КиМ.

Наши министри посланици су дали све од себе да омогуће опастанак и повратак Срба на КиМ, верујући да ћемо заштити Србе, а одговор на нашу добру вољу је одбијање свих амандмана Српске листе, хапшење грађана без доказа, отимање имовине, терорисање голоруких грађана, пребијање посланика, градоначелника и хапшење Ђурића, додао је он.

– Српска листа, као апсолутни представник српског народа на КиМ, не види ни један разлог да и даље учествује у раду привремене владе у Приштини. Понашаћемо се као опозиција у парламенту и радићемо искључиво у интересу Срба јер коалиција више не постоји– рекао је Ракић.

Он је додао да ће уколико Приштина не формира ЗСО, онако како је договорено у Бриселу, Срби ће то само урадити 20. априла.

То није једностран потез, већ обавеза Приштине и Брисле и није уперена против било кога, већ ће бити сервис грађана, додао је Ракић, напоменувши да је агресија на север Косова и Метохије заустављена интервенцијом председник Александра Вучића.

“Србија и Срби на КиМ имају председника који се бори за њих за ратзлику од неких политичара у Београду који гледају смао своје интересе. Један позив председник Вучића је спречио малтертирање Ђурића, јер је план је био окупација севера и држање Ђурића 30 дана у притвору – истакао је Ракић.

Србима, који планирају да уђу у косовску војску, поручио је да то не чине и да не пристају да буду њихови јањичари.

У току је пауза после које ће бити прочитани закључци саданашњег скупа.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Лајчак сутра на Косову

Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак боравиће сутра на Косову, …