понедељак , 25 март 2019
НАЈНОВИЈЕ

Председник ОГ Срђан Поповић разговарао са грађанима

Председник општине Грачаница Срђан Поповић наставио је са праксом директне комуникације са грађанима, који му се најчешће обраћају за помоћ због тешке социјалне ситуације.

Поповић са грађанима једном недељно разговара од како је преузео дужност, а данас је у свом кабинету примио и о проблемима са којим се суочавају разговарао са њих двадесеттроје. До сада се за помоћ обратило преко 300, а на разговор чека око 500 грађана.
Грађани се углавном траже запослење, помоћ за лечење и школовање, жале се на лоше имовинско стање, а неретки су и захтеви за решавање неких од инфраструктурних проблема у насељима у којима живе. Такву врсту помоћи данас је затражио Саша Милић из Скуланева.

“Затражио сам насипање пута, пошто сам од села одвојен око 200 метара, а такође и решавање проблема са канализацијом. Добио сам чврста обећања да ће ми око ових проблема помоћи. Тражио сам и посао за сина који је по струци ветеринар, чуо сам да се траже, па сам дошао да питам. Више сам него задовољан данашим разговором”, изјавио је Милић Инфорамтивној служби општине Грачаница.

 

Решавање стамбеног проблема затражила је Данијела Благић, која тренутно са породицом живи у Лапљем Селу.

“Веома сам пријатно изненађена што сам уопште позвана на разговор. Изнела сам свој проблем, ништа конкретно није обећао, али захвална сам што ме је саслушао и надам се да ће нешто бити”, казала је Данијела.

Зоран Ивковић из Бадовца је од председника затражио помоћ у грађевинском материјалу.

“Добио сам кућу у Бадовцу, међутим она је била у доста лошем стању и била је неопходна реконструкција. Конкретно потребна ми је столарија и санитарија. Задовољан сам разговором, овако ме нико до сада није примио, било је кратко али како треба”, рекао је Зоран након разговора са првим човеком Општине.

Председник општине Грачаница каже да је веома задовољан данашњим разговорима са грађанима, јер је неколико проблема успешно и брзо решено.

“Данас смо успели да решимо неколико проблема који су углавном били комуналне природе или се односиле на једнократну помоћ. Успели смо захваљујући разговорима са грађанима и то за мене, као председника општине, сматрам успехом. Од преузимања дужности грађани су на првом месту и заједно са мојим сарадницима трудимо се да помогнемо и решимо проблеме”, казао је Поповић.

Извор:Саопштење ОГ

Погледајте и ...

Боривоју Данићу уручена инвалидска колица

Припадници Тима за везу и надгледање словеначког контигента КФОР-а заједно са представницима општине Грачаница уручили су …