НАЈНОВИЈЕ

Почео упис деце у први разред

У први разред школске 2018/2019.год. уписују се деца која до почетка школске године имају најмање шест и по и највише седам и по година, дакле деца рођена од 01.03.2011. до 28.02.2012.год., док деца од 6 до 6 и по година, односно деца рођена у периоду од 01.03.2012. до 31.08.2012. године могу се уписати на захтев родитеља након провере спремности за полазак у школу, истакла је за програм Радио Грачанице педагог ОШ „Краљ Милутин“  Јелена Стевић, која је додала да се приликом тестирања процењује емотивна, социјална и когнитивна способност детета.

Да би уписали дете у први разред родитељи су дужни да обаве систематски преглед  детета и припреме одређену документацију.

„Неопходна документација за упис у први разред основне школе јесте оригинал или оверена фотокопија извода из матичне књиге рођених, доказ о здравственом прегледу детета, уверење о завршеном припремном предшколском програму, а до издавања уверења потврда предшколске установе о похађању предшколског програма, као и потврда о пријави пребивалишта“, нагласила је Стевић.

Она је додала да је школа дужна да упише свако дете  са подручја школе, али и дете са подручја друге школе на основу писменог захтева родитеља у складу са просторним и кадровским могућностима  школе, а захтев за то попуњава се и предаје секретару школе.

У свим oсновним школама упис је почео данас и вршиће се сваког радног дана до 31.маја, а с обзиром на то да је у току пролећни распуст  данас није било уписаних првака у ОШ „Краљ Милутин“.

Погледајте и ...

Удружење пензионера у Грачаници обнавља евиденцију и упис чланства

Удружење пензионера централног КиМ са седиштем у Грачаници,  годинама уназад нема своје просторије али и …