Главна / Друштво / Торбе, лоптице и рекети за тениски клуб “Winner” од ТСС

Торбе, лоптице и рекети за тениски клуб “Winner” од ТСС

Чланови Тениског савеза Србије јуче су обишли тениски клуб “Winner” из Грачанице и на поклон им донели 100 торби за тениску опрему, лоптице и рекете, сувенире, мајице, свеске и хемијске оловке. На спортском игралишту ОШ “Краљ Милутин” у Грачаници, јавни спортски час за младе тенисере са наших простора одржао је један од најбољих тренера ТСС Драган Илић, а након тога уследио је тениски “Васкршњи турнир” у организацији ТСС и Нафтне индустрије Србије.

“Лепо је да смо овде и овај долазак је до сада најлепши. Нафтна индустрија Србије, Тениски савез Србије и тениски клуб из Грачанице су брзо реаговали на могућности које су се појавиле за наш долазак и данас смо овде да деци приредимо један диван дан. У једном делу свог посла, бавимо се и стварањем добрих навика. То је програм који радимо већ шест, седам година, а већ смо четврту годину за редом овде. Особина тениса је партнерство, толеранција, руковање, честитање, и на тај начин превазилажење неких изгубљених поена. То је оно што морамо да пренесемо и будућим генерацијама да би смо увек имали нове играче и да би смо имали играче као што су наши садашњи врхунски тенисери”, рекао је тренер Драган Илић.

Организатор јучерашњег тренинга и одржавање акције коју спроводи ТСС са НИС-ом “Спортом против насиља” у Грачаници, Предраг Ристић истакао је да је јако важно да млади тенисери буду упознати са правим вредностима бављењем спортом, а посебно је битно омогућити им сусрете са професионалним спортистима и тренерима како би од њих могли да добију додатне савете и подстицај за даљи рад и напредовање.

“Ово је продужетак сарадње ТСС и тениског клуба “Winner” из Грачанице. Битно је да деца буду упозната са свим оним што овај спорт доноси и да упознају стручна лица од којих ће добити додатне савете. Та сарадња је почела 2015. године. Ово што данас организујемо је васкршњи турнир за тенисере ОШ “Краљ Милутин”. Као захвалност за учешће на овом туриру деца су од ТСС добила мајице, лоптице, рекете, а након завршетка турнира добиће и спортске торбе, и неке сувенире”, рекао је Ристић.

Тениски клуб “Winner” из Грачанице тренутно броји око 40 чланова. Категорисани су у три нивоа зависно од узраста: Црвени ниво похађају тенисери узраста од 6-8 година, наранџасти ниво од 8-10 година и зелени ново је за децу узраста од 10-11 година.

Check Also

Укупно 560 слободних места за упис у средње школе на централном Космету

Завршни испит за осмаке у централном Космету полагало је нешто више од 300 матураната, а …