Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић: Ми се не враћамо, Албанци се хомогенизују

Симић: Ми се не враћамо, Албанци се хомогенизују

Шта Српска листа мисли о влади која је на власти у Приштини, рекли смо својим изласком и никакав повратак у њу није у разматрању, каже за Б92.нет Игор Симић.

Посланик СЛ је тако одговорио на тврдње албанског посланика Мемљија Краснићија, који је рекао да ће се представници Срба вратити у косовску владу након смена на врху полиције.

“Став који је показан према српском народу и према представницима Срба оног дана у Косовској Митровици је показатељ комплетне владе према СЛ и Србима. Ми у такву владу не можемо да се вратимо”, рекао је он.

Како каже, Српска листа очекује да ће на КиМ бити расписани ванредни избори и да је све што се сада дешава, укључујући и изјаву посланика Мемљија Краснићија, припрема за позиционирање пред изборе.

“Ми се тих избора не бојимо. Освојили смо више од 90 одсто гласова Срба на Косову, а уколико се заиста распишу, освојићемо још више, јер нам грађани верују”, каже Игор Симић.

Такође, он наводи да се након изласка Српске листе из косовске владе албанске странке хомогенизују.

“Ми смо на седници када смо иступали јасно рекли да смо од тог тренутка у опозицији, али смо позвали и остале партије да се изјасне и потврде као опозиција гласањем против власти. Међутим, то се не дешава, а албанске странке се приближавају”, каже Симић.

Извор: Б 92

Check Also

Званичници Министарства за заједнице и повратак обишли Ђоровића којем је прећено смрћу

У селу Дреновчић у општини Клина јуче око 16 часова, на свом имању секиром је …