Главна / Друштво / Срђан Поповић о политичкој, безбедносној ситуацији и активностима општине

Срђан Поповић о политичкој, безбедносној ситуацији и активностима општине

Нико није очекивао да ће се у Митровачком двору десити онакво насиље према легитимно изабраним представницима Срба, истакао је председник општине Грачаница Срђан Поповић, гостујући у емисији „Отворени студио“ Радио Грачанице.

„Онакво поступање са легитимно изабраним представницима Срба не да није допустиво, него није смело никако да се деси и мислим да свако нормалан треба да осуди такво понашање и да се никад више тако нешто не понови“, рекао је Поповић.

Он је нагласио да није цивилизовано да се тако поступа са политичким представницима једног народа.

„Таквим понашањем нису успели да понизе ни Марка Ђурића, ни Владу Србије. Мислим да су заправо понизили сами себе и многи су сада схватили, како у међународној заједници тако и код Албанаца, да се такве акције не смеју дешавати у будућности“.

Поповић је напоменуо да једини спас види у Заједници српских општина.

„Ова ситуација и механизми који су нам дати на располагање не могу да нас заштите, не могу да гарантују безбедност и ми пре свега морамо да урадимо све како би кроз Заједницу српских општина нашли начин и механизме да заштитимо себе, опстанемо овде и како би могли да гарантујемо будућност нашој деци и породицама“, истакао је Поповић.

Говорећи о могућности превремених парламентарних избора на Косову председник општине Грачаница је напоменуо да таква могућност постоји, али да је још увек рано говорити о томе.

 

Поповић: Општина сервис свих грађана

 

Поповић је нагласио да је задовољан радом општине у првих сто дана и истакао да је успео да оствари свој циљ, да општина буде сервис свих грађана.

„Успели смо да рад општине приближимо мештанима Грачанице, што је био и мој циљ. До сада је 748 наших суграђана предало захтев да разговара са мном, успео сам да разговарам са 350 људи и до сада је око 10% њихових проблема решено“.

Градоначелник Грачанице  је казао да су највећи проблеми у нашој општини незапосленост и нерешена стамбена питања.

„Много је битна комуникација са грађанима. Општина своје планове прави на основу тога који су проблеми грађана и шта је њима потребно. То је нека пракса која ће бити устаљена до краја мог мандата и та комуникација са мештанима мени лично доста значи, јер непосредно можемо да попричамо и о политичкој ситуацији, да се људи директно информишу око неких ствари, односно око неких планова општине за будући период. Много ствари не зависи од саме општине. Општина има ту улогу менаџера, који једноставно прикупља информације о потребама грађана јер на основу тога можемо видети каква радна места су нам потребна“, рекао је Поповић.

Када су планови општине Грачаница у питању, Поповић је истакао да их има пуно, али да ће се акценат ставити на урбанизацији Грачанице, инфраструктурне пројекте и програм привлачења инвеститора, како би се отварала нова радна места.

„Имамо у плану изградњу шест стамбених јединица са око 24 стана у Лапљем Селу, ускоро ћемо поделити 16 станова у Сувом долу, изградњу обданишта у Угљару, као и изградњу транзитног пута који треба да повеже магистрални пут Приштина-Гњилане и пут за Лапље Село, а треба да прође поред Дома културе. Кренули смо са израдом урбанистичког плана и морамо се потрудити да општина Грачаница прерасте у урбанију средину, поред тога завршетак Средњошколског центра и формирање јавног комуналног предузећа Екологија“, истакао је, гостујући у емисији „Отворени студио“ председник општине Грачаница, Срђан Поповић.

Check Also

Званичници Министарства за заједнице и повратак обишли Ђоровића којем је прећено смрћу

У селу Дреновчић у општини Клина јуче око 16 часова, на свом имању секиром је …