НАЈНОВИЈЕ

Богдановић: Годишњи концерт хора “Симонида” у Грачаници

Хор “Симонида” званично постоји од марта 2017. године. Након годину дана припрема, гостовања на различитим манифестацијама, 19. априла ће одржати свој концерт у Дому културе у Грачаници, што ће према речима председника хора “Симонида” Братислава Богдановића бити и једна врста теста за њих, како би имали увид у то колико су привукли пажњу овдашњих љубитеља духовне и етно музике.

“Последњи наступ смо имали на ускршњој манифестацији “Најјаче ускршње јаје” и сада се припремамо за наш концерт који смо заказали за 19. април у Дому културе и на којем ћемо угостити и бројна хорска друштва попут Косовских божура, Певнице Ступови, Хор Свете Јелене Дечанске, групе Родослов. Ово је свакако прилика да се представимо нашој публици овде и да видимо колико нас познају и како оцењују оно што ми радимо, а најбољи показатељ тога биће број оних који ће присуствовати нашем концетрту”, рекао је гостујући у Пријатном поподневу Радио Грачанице Братислав Богдановић, председник хора “Симонида”.

Организатор концерта је удружење Симонида, а концерту ће претходити трибина “Спорт и православље”, која ће бити одржана у галерији Дома културе.

-“Православно спортско друштво” и удружење “Симонида” ће пре наступа певачких друштава одржати трибину “Спорт и православље” на којој ће показати како се ови спортисти опходе према вери и да је један од њихових обичаја да се пре почетка било ког спортског дружења или такмичења помоле Богу.

Хор”Симонида” тренутно броји 24 члана узраста од 11 до 18 година, а у плану је и оснивање млађе певачке групе у којој ће свој музички таленат моћи да покажу деца узраста од првог до четвртог разреда основне школе.

Годишњи концерт хора “Симонида” је подржала општина Грачаница, медијски покровитељ је Радио телевизија Грачаница.  Почетак концерта је у 19сати, улаз је слободан.

Погледајте и ...

Дечије позориште „Јанићије Поповић“ реализује пројекат “„Арно Гујон и радост у свакој школи на КиМ“

Глумци дечијег позоришта „Јанићије Поповић“, секције Дома културе у Грачаници  јуче су у Ораховцу и …