Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић и Коцијас о застоју у спровођењу Бриселског споразума 

Вучић и Коцијас о застоју у спровођењу Бриселског споразума 

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са министром спољних послова Грчке Никосом Коцијасом са којим је разговарао о билатералној сарадњи, ситуацији у региону, европским интеграцијама Србије, као и о проблемима и застоју у спровођењу Бриселског споразума.

Како се наводи у саопштењу Службе за сарадњу са медијима председника Србије, Вучић је истакао да Србија придаје велики значај односима са Грчком, који су засновани на чврстом пријатељству, историјски потврђеној блискости и солидарности два народа. Он је нагласио да морамо да радимо на јачању економске сарадње и повећању трговинске размене између двеју земаља.

Председник Србије обавестио је министра Коцијаса о проблемима и застоју у спровођењу Бриселског споразума и захвалио Грчкој на интересу који показује за дијалог Београда и Приштине. Он је истакао да изузетно цени континуирану подршку Грчке суверенитету и теритотијалном интегритету Србије.

Председник Вучић је истакао да је пуноправно чланство у Европској унији у самом врху спољнополитичких приоритета Србије и нагласио да је што скорија интеграција свих земаља Југоисточне Европе у ЕУ једина реална гаранција за трајну и одрживу стабилизацију целог региона. У складу са тим, Србија веома цени принципијелну позицију Грчке и активно ангажовање на убрзању процеса евроинтеграција Србије, као и осталих земаља региона.

Министар Коцијас је нагласио да је интерес Грчке да Србија буде стабилна и да одржава стабилност региона. „Овом региону треба сарадња“, закључио је он.

Извор: ТВ МОСТ

Check Also

Вучић: КиМ ће бити доминантна тема у Вашингтону

Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће у разговору са америчким званичницима, током боравка …